casino

Pragmatic Play lovar 100 000 pund till British Red Cross’ krisupprop för Ukraina

Pragmatic Play har donerat 100 000 pund (119 113 euro/125 129 dollar) till det brittiska Röda Korsets appell för krisen i Ukraina.

Medlen kommer att användas för att stödja Röda korsets och Röda halvmånens pågående insatser i landet efter Rysslands invasion av Ukraina.

Appellen har hittills nått ut till en miljon människor i både Ukraina och i Europa genom att ge ekonomiskt stöd, mat, kläder, vatten och psykosocial vård.

”Konflikten i Ukraina är en konflikt som har berört oss på Pragmatic Play djupt. Vi har uppskattade kollegor och deras familjer som är direkt drabbade och vi är angelägna om att hjälpa dem och samhället i stort i Ukraina på alla sätt vi kan”, säger Julian Jarvis, VD för Pragmatic Play.

”Vårt bidrag kommer att bidra till att säkerställa att det otroliga arbete som Röda korset utför kan fortsätta och att de som drabbas av krisen kan få välbehövligt humanitärt stöd.”

Edward Davies, ordförande för Gibraltars Röda Kors, tillade: ”Vårt arbete är avgörande när vi försöker ge hjälp till de mest behövande, och genom ekonomiskt stöd från sådana som Pragmatic Play kan vi göra skillnad.

”Vi är otroligt tacksamma för denna donation och vill uttrycka vårt tack till Pragmatic Play.”

Företag från hela spelbranschen har tillkännagivit en hel del initiativ för att hjälpa dem som drabbats av invasionen i Ukraina.

Förra månaden tillkännagav det ukrainska företaget Parimatch Tech sitt stöd till ett projekt som syftar till att hjälpa ukrainska flyktingar att hitta arbete. Parimatch samarbetade också med WeHelpUkrainians, en plattform som förser ukrainare med hjälpresurser som en del av Ukrainas sjukhusappell, och avsatte medel för att tillhandahålla resurser till dem som kämpar för Ukraina.

I mars överskred ”Gaming Industry for Ukraine”, en global insamling för spelindustrin som lanserades för att stödja människor i Ukraina, sitt ursprungliga mål på 250 000 pund, och mer än 260 000 pund har nu samlats in.